dimecres, 4 de gener del 2012

PROGRAMA DE LA FLAMA

28-29 de gener
Viatge en autocar a Prada (Conflent)

28, dissabte
6.00h           Eixida de Castelló. Excursió conjunta amb el Grup Pirinenc Excursionista Nord Català, el Casal del Conflent, la Unió Excursionista de Sabadell i l’Associació d’Amics i Amigues de la Universitat Catalana de Prada, guiada per Jordi Taurinyà. Visita a l’abadia de Sant Miquel de Cuixà. Sopar i vetlada musical, amb el cantant Ramon Gual.

29, diumenge
10.30h         Encesa de la Flama davant la tomba de Pompeu Fabra. L’apartat musical, integrat per El cant dels ocells, La Muixeranga i Pols, serà interpretat per Ferran Badal i Carme Sanchis. Recepció a l’Ajuntament de Prada. Parlaments de l’autoritat municipal, del president del Centre Excursionista de Castelló i de Jordi Mir. Minuts musicals. Dinar i tornada a Castelló amb la Flama.

1 de febrer
11.00h         Universitat Jaume I. Recepció de la Flama, presidida pel rector de l’UJI. A la sala de Premsa, parlaments del president del CE de Castelló, d’Àlex Tejedor, estudiant, i del rector de l’UJI.

19.00h         A la Casa de les Normes (Casa Matutano) de Castelló, recepció institucional de la Flama per part de l’Ajuntament. Parlaments del president del Centre Excursionista i del Sr. Alcalde. Tot seguit, inauguració de l’exposició sobre les Normes, que romandrà oberta fins al dia 19.

3 – 5 de febrer
Pujada de la Flama al cim de Penyagolosa, dins la 53ª Pujada a peu
de Castelló a Penyagolosa, pel CE de Castelló.

3, divendres
8.00h           Eixida de l’excursió. Itinerari: Castelló – Borriol – la Bassa de les Oronetes – les Useres.

4, dissabte
8.00h           Continuació de l’excursió. Itinerari: les Useres – Sant Miquel de les Torroselles – Xodos – el Pla de la Creu – el santuari de Sant Joan de Penyagolosa.

5, diumenge
10.00h         Pujada de la Flama al pic del Penyagolosa, duta pel CE de Castelló, acompanyat pel CE d’Alcoi, el Grup de Muntanya Viarany, el CE Castell de Rebollet, el CE de Pedreguer, l’Associació Cultural La Fontanella i PAS: Amics del Camí. Parlaments d’homenatge a Pompeu Fabra i a l’excursionisme.

8 de febrer
19.00h         Recepció de la Flama pel CE de Benicàssim. A la Casa de Cultura, parlaments dels presidents del CE de Castelló i del CE de Benicàssim, i conferència de V. Pitarch: «Atiem la flama de la llengua i la cultura, l’esport i la natura».

9 de febrer
19.30h         Inauguració del cicle “Pels camins de la natura”, en col·laboració amb la plataforma Castelló per la llengua. A la Llotja del Cànem (seu de l’UJI a la ciutat), conferència de Rafael López-Monné: «La seducció dels camins: història i natura».

10 de febrer
10.00h         La Flama a Alcoi. Portada per escolars i pel CE d’Alcoi, la Flama visitarà els centres educatius de la capital de l’Alcoià.

11.00h         La Flama a Benlloc. Homenatge escolar per part del CRA el Trescaire. Recepció oficial a l’Ajuntament: parlaments del president del CE de Castelló i del Sr. Alcalde.

20.00h         La Flama a Benicarló. A la seu social de la Penya Setrill, recepció de la Flama, amb parlaments dels presidents del CE de Castelló i de la Penya Setrill, i conferència de V. Pitarch: «Atiem la flama de la llengua i la cultura, l’esport i la natura».

11 de febrer
9.00h           Recepció de la Flama de la llengua a la Cova de les Meravelles, per part de l’Espèleo Club Castelló, del Club Espeleològic de Vila-real i de l’Interclub Espeleològic de Castelló. Acollida de la Flama a la boca de la cavitat i lectura del fragment de Tombatossals que descriu la vida de l’heroi a la cova. Travessa subterrània de la Flama fins arribar a la xemeneia, a través de la qual eixirà de la cova.

10.00h         A Alcoi recepció de la Flama. Acte institucional a l’Ajuntament, amb parlaments del Sr. Alcalde, dels presidents dels CE de Castelló i d’Alcoi, i de V. Pitarch. Homenatge a Rafel Sellés, amb la intervenció de Francesc-Xavier Blay i Meseguer.

12.00h         Al cementeri d’Alcoi el seguici de la Flama ret un homenatge a Ovidi Montllor.

12 de febrer
8.00h           Excursió amb la Flama al Montcabrer, compartida pel CE d’Alcoi, el Centre Cultural Castellut i el CE d’Ontinyent.

8.00h           Excursió amb la Flama al Garbí, organitzada pel Grup de Muntanya Viarany.

8.00h           Pujada de la Flama al Tossal del Rei, acompanyada per la Penya Setrill, de Benicarló, el CE Refalgarí, de la Sénia, l’Agrupació Excursionista d’Alcanar, el CE Serra d’Irta, de Peníscola i l’Associació Cultural Matarranya. Homenatge a Desideri Lombarte.

8.30h           La Font d’en Carròs. Excursió amb la Flama al cim de les Covatelles, compartida pel CE Castell de Rebollet, l’Associació Cultural Ramoneta de Vilaragut, el CE de Pedreguer, la Fundació Casal Jaume I Safor-Valldigna, l’Associació Cultural Casa Clara, de Potries, i el Grup Muntanya Valldigna.

9.00h           Pujada de la Flama al Bartolo, duta pel Centre Excursionista de Benicàssim. Eixida des de la font del Senyor. Al cim del Bartolo, lectura d’un manifest per la Flama. Dinar de germanor.

13.00h         La Font d’en Carròs. Al recinte de la muralla, recepció de la Flama per representants del CE Castell de Rebollet, l’Associació Cultural Ramoneta de Vilaragut, el CE de Pedreguer, la Fundació Casal Jaume I Safor-Valldigna, l’ Associació Cultural Casa Clara, de Potries, i el Grup Muntanya Valldigna. Lectura del “Manifest per la llengua”.

14 de febrer
19.00h         A la seu social del CE de València, recepció de la Flama, parlaments dels presidents del CE de Castelló i del CE de València; conferència de V. Pitarch: «L’excursionisme davant el país: la cultura i el paisatge». Hi participa també el Grup de Muntanya Viarany. Tot seguit, la Flama és traslladada a la Societat Coral el Micalet. Recepció, amb parlaments dels presidents del CE de Castelló i del Micalet. En aquesta societat la Flama restarà en exposició permanent.

15 de febrer
10.20h         La Flama a Benassal. Conferència a la Secció d’Educació Secundària. Conferència al Col·legi Públic Alcalde Fabregat. Portada pels alumnes dels dos centres i acompanyada pel Club de Muntanya Benassal i l’Associació Cultural Maestrat Viu, la Flama fa l’itinerari Carles Salvador fins al monument al Mestre. Recepció oficial per part de l’Ajuntament, amb parlaments del president del CE de Castelló i del Sr. Alcalde. Lectura de poemes per part de l’estudiantat. Homenatge escolar i excursionista a Carles Salvador.

16 de febrer
19.30h         A la Llotja del Cànem (seu de l’UJI a la ciutat), conferència d’Enric Faura: «Un excursionisme possible per al segle XXI».

17 de febrer
19h–21h      La Flama a Vila-real. En aparèixer el seguici de la Flama a la plaça Major, benvinguda per part de la dolçaina (Pasqualet de Vila-real). Recepció de la Flama per les autoritats municipals, al saló de plens: presentació, salutació de la presidenta del CE de Vila-real, intervencions del president del CE de Castelló i del Sr. Alcalde. A la plaça Major, salutació pel dolçainer i tabaleter, danses populars a càrrec del Grup de Danses el Raval i actuació d’un grup de música tradicional. Organitzadors: CE de Castelló, CE de Vila-real i Associació Cultural Socarrats. Patrocinador: Il·lm. Ajuntament de Vila-real.

19 de febrer
Renovació de la Flama de la llengua a Montserrat

6.00h           Eixida, de Castelló, amb autocar, per traslladar la Flama a la basílica de Montserrat.

10.30h         Inici de la marxa amb la Flama, precedida dels dolçainers i tabalaters de l’Agrupació Musical DIT. Benvinguda del pare abat, Josep M. Soler. Missa i ofrena. Encesa i renovació de la Flama a la llàntia de l’atri de la basílica, amb parlaments del pare abat i del president del CE de Castelló. A la sala d’actes, intervencions de V. Pitarch, del pare Josep Miquel Bausset, de Vicent Partal («50 anys de Nosaltres els valencians») i del president del CE de Castelló. Interpretació musical a càrrec de Pep Martí (cant d’estil) i del Cor Veus Atrevides.



42a Renovació de la Flama a Montserrat (Febrer 2011) 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada