dissabte, 7 de gener del 2012

SALUTACIÓ DEL CENTRE EXCURSIONISTA DE CASTELLÓ


En la nostra cultura popular el foc simbolitza que tenim una llengua viva i alhora que ens mantenim compromesos a difondre-la i defensar-la per damunt de tot. Aquest és el sentit que donem tant a les fogueres de sant Joan com al Correllengua, per exemple.
Tinguem en compte que la lleialtat a la llengua del país és una de les constants que identifiquen el nostre excursionisme, el qual, com a mostra, va instituir la festa de la Flama de la llengua catalana, l’any 1968, en homenatge a Pompeu Fabra, lingüista savi i excursionista exemplar, que va dur a terme l’obra monumental de reglamentar el català contemporani, la qual al País Valencià es consolidava gràcies a les Normes de Castelló, l’any 1932.
Cada any, pels volts del 20 de febrer, en memòria del naixement de Pompeu Fabra, recuperem aquesta festa, a través de la Renovació de la Flama de la llengua.
Enguany el CENTRE EXCURSIONISTA DE CASTELLÓ ha estat l’encarregat d’organitzar la 43a Renovació de la Flama, un encàrrec que ha rebut de la FEEC i que considera un honor, el qual vol compartir amb el conjunt de les organitzacions excursionistes valencianes. Així doncs, convidem tota la família excursionista, tant del nord com del sud de l’Ebre, així com de les Illes, que ens acompanye a encendre la Flama de la llengua a Prada (Conflent) i a dipositar-la a Montserrat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada